maandag 22 mei 2017

GWP 2017: De hoge Rielen in Kasterlee

Van maandag 8 mei t.e.m. vrijdag 12 mei trokken we met de ganse lagere afdeling van onze school naar De Hoge Rielen in Kasterlee!

Het werd zowel voor de kinderen, de begeleiders als de kookploeg een onvergetelijke week vol ontdekkingen...

Op maandag verdeelden we de kamers, organiseerden we een zoektocht op het domein en aten we de lekkerste pitta ooit,  huisbereid door onze kookploeg (dank je wel Marie-Jeanne, Ann, Inge en Bill!).'s Avonds zorgde meester Bill voor een verhaaltje en werden de kaartjes naar huis geschreven.

Dinsdag stond onze dagtocht gepland: te voet naar Kasterlee waar we alweer door de kookploeg lekker in de watten werden gelegd met een heerlijke picknick. We speelden er een partijtje boerengolf, ravotten in de speeltuin en kregen als afkoeling nog een ijsje. Intussen wachtten 4 huifkarren met boerenpaarden ons op en brachten ons terug naar ons huisje.

Woensdagvoormiddag trokken we terug de natuur in: we leerden veel over bodem-, bos- en waterdieren. Na de middag huurden we de sportkar en leefden we ons uit in verschillende disciplines.

Donderdagochtend verdeelden we ons in 3 groepen: leefgroep III speelde authentieke volksspelen, leefgroep IV deed een oriƫntatieloop en de oudsten van leefgroep V mochten in groepjes een vlot bouwen en kon daarna het water op. Een beetje fris... maar heel erg leuk en spannend!
Na de middag trokken we terug het bos in voor het spel "Stratego". Intussen kwam de lekkere geur van de barbecue ons al tegemoet... We werden alweer in de watten gelegd met als kers op de taart nog een afscheidsfuif waarin onze leerlingen ook de kookploeg bedankte met zelfgeschreven teksten, dans en muziek.

Moe maar voldaan kropen we voor de laatste keer in ons bedje... Op vrijdag pakten we onze valiezen in, aten we nog een hot-dog en dan waren we klaar voor de terugreis. Het werd een fijn weerzien met de ouders en broers en zussen.

Geniet mee met deze foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten